Önéletrajz

1971. január 23-án születtem Kecskeméten. Általános iskolai tanulmányaimat a Zrínyi Ilona Általános Iskolában folytattam, majd a gimnáziumi éveket "katonás diákként" töltöttem.

Egyetemi tanulmányaimat 1989 és 1995 között a szegedi Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán végeztem. 1994-ben angol-magyar orvosi szakfordítói diplomát szereztem. Orvosi diplomám megszerzése után korábbi tudományos diákköri munkámat, mint klinikai orvos folytattam ugyanazon az egyetemen.

1996-97-ben a New York University Medical Center Bőrgyógyászati Osztályán végeztem kutatómunkát, majd hazatérésem óta megszakítás nélkül a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikáján dolgozom, mint egyetemi adjunktus. Ambulanciánkon általános bőrgyógyászati ellátást végzek, valamint ezzel párhuzamosan a klinika Vénás és nyirokkeringési zavarok, Sebkezelő Osztályát vezetem.

2002-ben védtem meg Ph.D. disszertációmat, melynek témája a hámsejtek gombaellenes védekezése volt.

Már szakorvossá válásom előtt kedvenc témámmá vált a végtagok keringési zavarainak vizsgálata és az ehhez kapcsolódó bőrtünetek kezelése. Ezzel kapcsolatos ismereteim megalapozásához néhány rövidebb osztrák és német tanulmányút is hozzájárult. Munkatársaimmal együtt jelentős beteganyagot megvizsgálva és számos kutatási programot megvalósítva eredményeinket meghívott előadóként tudtam bemutatni olyan seregszemléken is, mint az Európai Bőrgyógyászati Akadémia kongresszusa (München, 2001) vagy akár a Sebkezelő Világkongresszus (2004, Párizs), az Amerikai Sebkezelő Társaság kongresszusa (2005, San Diego) és a Német Visszérgyógyászati Társaság kongresszusa (2006, Rostock).